top of page

CASE: SKANOVA

 

Redan från början stod det klart för oss att vi inte ville göra en film med grävmaskiner och hjälmar. Det hade gjort flera sådana filmer tidigare i den genren och ville gärna göra en till. Efter några whiteboard sessioner på byrån kom vi fram till att det enda man är intresserad av som kund är Tjänsterna inte så mycket sladden och grävda grusgropar.

 

Manus och idé:

En feelgood-film som handlar om hur skön

vardagen är om man har bra internetuppkoppling.

 

Skanova äger och driver Sveriges största öppna nät. Deras fibernät är rikstäckande.Skanova är ett helägt dotterbolag till TeliaSonera. Skanova har ca 560 anställda och omsätter drygt 7 miljarder kronor.

 

Filmen:

Vi vill göra en feelgood-film där man inte lyfter fram Skanova som ett företag som gräver sladd.Vi vill bort från det. Vill göra en film som handlar om alla fördelar en kommun eller enskilda individer har om kommunen erbjuder ett fungerande bra nätverk (Fiber).

 

 

Manus:

Filmnamnet: Världen blir mindre och mindre …

Att handla skor i England eller i Australien är lika lätt för många, som att handla skor i en lokal affär. Bilder på skärm som handlar typiska Engelska och Australiensiska saker

 

Att spela online-spel med deltagare över hela världen är i dag en självklarhet.Något som var science fiction för 10 år sedan.Film från internetcaféet Inferno. (Som för övrigt är en absurd miljö)

 

Att ett företag har online system för tex internationell shipping av gods, som inte ligger anknytning till hamnen, hör i dag till vardagen.Någon sitter med 2 skärmar och klickar på varulager och vi filmar stora containrar som lastas på båtar i Värtahamnen.

Många företag har i dag outsourcat mycket av sin verksamhet till kommuner där det är inte är brist på arbetskraft. Bara för att möjligheten finns.Karta Sverige zoomar in på Luleå som flyter över in i en bild på Facebook-byggnaden.Ett kraftigt och framtids-säkrat fibernätverk är en viktig pusselbit i en kommuns attraktionskraft, för både företag och privatpersoner.Film från snygga nya hus (Hammarby sjöstad) där vi lägger in strömningar i husen som illustrerar bredbandskommunikation.

För så väl nyetablering av framtidens näringsliv, som att kunna behålla det redan etablerade.Film från snygga industribyggnader där vi lägger in strömningar i husen som illustrerar bredbandskommunikation.

Att ha ett bra fiber-stamnät i sin kommun eller i närheten av villan, som man kan koppla sig till, är lika viktigt i dag som att ha vatten, el och avlopp.Film från villa där vi lägger in strömningar i husen och marken som illustrerar bredbandskommunikation.

Trådlöst i framtiden?Man kan lätt tro att om man surfar ”trådlöst” i sitt 4G-nät, eller är uppkopplad mot ett Wi-Fi, att man är trådlös.Det är man inte. Man är ofta bara 25 meter från där fibern tar över. Att det befintliga fibernätverket alltid finns som ”transportör” och tar över där det trådlösa slutar är det inte alla som tänker på.Bild på hustak med antenner samma sak där signaler går in i en antenn, ändrar färg och går med blixtens hastighet iväg..

Internet är i dag så mycket mer en mail och att surfa omkring och titta på hemsidor.I dag är en pålitligt nätuppkoppling mot värden ett mycket viktigt verktyg, både på jobbet och privat.Tjej Sitter i soffan hemma med en I-phone. Klickar på telefonen. Man ska kunna läsa  ”Tänd upp stugan”. Hon klickar och en mörk sommarstuga i ett skogsbryn tänds upp.Skanova får det att fungera, vi är som den bärande konstruktionen i en byggnad.

Vi är ett helägt dotterbolag till Telia och har byggt och drivit nätverk i över 100år, fast för 100år sedan var det telefon som var den heta prylen. Vi vill påstå att vi kan det här.Animerad karta Sverige om hur stora Skanova är.

Vi har funnits i 100 år och vi kommer att finnas i hundra år till

 

Skanova

-Nät som når längre

 

RESULTATET:

bottom of page